Πώς να επιλέξετε

Για τους περισσότερους από εμάς το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής του σκελετού των γυαλιών μας είναι πώς φαίνεται ο σκελετός στον καθρέφτη όταν τον φοράμε.

Στο κατάστημά μας OPTOfan Μοιράγιας μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε όλους τους σκελετούς για να διαλέξετε αυτόν που νομίζετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο.

Υπάρχουν όμως μερικές συμβουλές για να κάνετε τη σωστή επιλογή χωρίς να κουραστείτε και με μεγαλύτερη σιγουριά για τη σωστή επιλογή σας.

Τρία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  1. Ο σκελετός είναι καλό να ταιριάζει με το χαρακτηριστικό σας που θέλετε να τονίσετε. Π.χ. Αν έχετε γαλάζια μάτια, ένας γαλάζιος σκελετός θα τα τονίζει ιδιαίτερα.
  2. Το σχήμα των φακών είναι καλό να βρίσκεται σε αντίθεση με το σχήμα του προσώπου σας.
  3. Το μέγεθος του σκελετού θα πρέπει να είναι ανάλογο με το μέγεθος του προσώπου σας.

Επιλογή σχήματος

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι υπάρχουν επτά βασικά σχήματα προσώπου: στρογγυλό, οβάλ, στενόμακρο, τρίγωνο που στενεύει προς τα πάνω, τρίγωνο που στενεύει προς τα κάτω, διαμαντιού και τετράγωνο.

Για να κάνετε ένα στρογγυλό πρόσωπο να εμφανίζεται πιο λεπτό, προτιμήστε γωνιώδη σκελετό με λεπτή γραμμή, με μια απλή γέφυρα πάνω από τη μύτη, ενώ οι φακοί να έχουν περισσότερο πλάτος παρά ύψος.

Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται ότι έχει το ιδανικό σχήμα. Για να διατηρήσετε τη φυσική ομορφιά του, προτιμήστε σκελετούς γυαλιών που είναι πλατιοί, τουλάχιστον όσο το ευρύτερο μέρος του προσώπου ή αμυγδαλοειδείς φακούς που δεν είναι ούτε πολύ στενοί ούτε πολύ μεγάλοι σε ύψος.

Για να κάνετε ένα στενόμακρο πρόσωπο να φαίνεται πιο ισορροπημένο, προτιμήστε οι φακοί να έχουν μεγαλύτερο βάθος από πλάτος, οι βραχίονες να είναι έντονοι και διακοσμημένοι ώστε να προσθέτουν πλάτος στο πρόσωπο, και η γέφυρα των γυαλιών να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτή, ώστε να μη τονίζεται η μύτη.

Αν έχετε τριγωνικό πρόσωπο που στενεύει προς τα πάνω, προτιμήστε σκελετούς που να προσθέτουν πλάτος στην περιοχή των ματιών σας και που τονίζουν το πάνω μέρος του προσώπου. Προτιμήστε ένα σκελετό με έντονα χρώματα και λεπτομέρειες στο πάνω μέρος τους.

Αν έχετε τριγωνικό πρόσωπο που στενεύει προς τα κάτω, προτιμήστε σκελετούς με φακούς που είναι πιο πλατιοί  στο κάτω μέρος και έχουν ανοιχτά χρώματα και ελαφρά υλικά. Δοκιμάστε επίσης γυαλιά χωρίς σκελετό, τα οποία θα προσθέσουν αέρα στο πρόσωπό σας.

Το πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού είναι αυτό που είναι λεπτό στο επίπεδο των ματιών και στο σαγόνι, αλλά έχει έντονα ζυγωματικά και μάγουλα. Είναι το πιο σπάνιο πρόσωπο. Για να τονίσετε τα μάτια και να μειώσετε τα μάγουλα και τα ζυγωματικά, προτιμήστε σκελετούς που έχουν περίτεχνες και έντονες γραμμές πάνω από τα φρύδια. Εναλλακτικά  επιλέξτε γυαλιά χωρίς σκελετό ή σκελετό με οβάλ φακούς ή σε σχήμα ματιού γάτας.

Το τετράγωνο πρόσωπο είναι αυτό που έχει πλατύ σαγόνι και ευρύ μέτωπο, με δυνατές γραμμές. Για να το απαλύνετε προτιμήστε ένα σκελετό με στενούς φακούς.

Επιλογή χρώματος

Για να επιλέξουμε σωστά το χρώμα του σκελετού, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι άνθρωποι έχουν δύο βασικούς χρωματικούς τόνους, τον «δροσερό» που βασίζεται στο γαλάζιο χρώμα, και τον «ζεστό» που βασίζεται στο κίτρινο χρώμα. Φαινόμαστε ομορφότεροι όταν επιλέγουμε να φοράμε γυλιά με το δικό μας χρωματικό τόνο.

Το χρώμα του δέρματός μας είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό που ορίζει τον χρωματικό μας τόνο.

Το χρώμα των ματιών είναι το επόμενο. Τα γαλάζια μάτια είναι «δροσερά» όταν έχουν βαθύ μπλέ χρώμα ή «ζεστά» όταν έχουν γκρίζο-μπλε. Αναλόγως τα καστανά μάτια είναι «ζεστά» όταν έχουν καστανό χρώμα ή «δροσερά» όταν είναι σχεδόν μαύρα. Δροσερά μαλλιά είναι τα κοκκινόξανθα, τα λευκά και τα τα μελαχροινά. «Ζεστά» είναι τα χρυσόξανθα, καστανόξανθα, κατάμαυρα και γκρίζα.

Αφού βρείτε τον χρωματικό τόνο σας, το προτεινόμενο χρώμα για τον σκελετό σας είναι ένα από τα ακόλουθα:

Για τον «ζεστό» χρωματικό τύπο, τα προτεινόμενα χρώματα είναι: Χακί, χρυσό, χάλκινο, πορτοκαλί, κοραλί, λευκό, κατακόκκινο, ζεστό μπλε.

Για τον  «δροσερό» χρωματικό τύπο, είναι μαύρα, καφέ-ροζ, μπλε γκρίζα, μωβ, ροζ, σμαραγδί,  γαλάζια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.